En aften om venskaber og venskabskærlighed - Kærlighedsaften i Johannes Døbers Kirke

Torsdag d. 2. december 2021, Kl. 19:30 til kl. 21:30
Johannes Døbers kirke, Trekronergade 12, 2500 Valby
Gratis

Efteråret står i kærlighedens tegn, for i de kommende måneder inviterer Timotheus sogn og Valby Søndre Sogn indenfor til en række aftener, der sætter fokus på kærligheden.

Denne gang kan du møde lektor i filosofi og prodekan ved Aarhus Universitet Anne Marie Kragh Pahuus, til en aften om venskaber og venskabskærlighed.

Venskab har meget til fælles med kærlighed og indgår ofte også som et element i kærligheden. Det er det bærende i venskabet, at vi både lærer os selv og andre mennesker at kende gennem det. I venskaber kommer livet tæt på i skikkelse af andre mennesker og forlener vores liv med glæde, støtte og humor, men også med sorg og savn. I foredraget skal vi se på filosofiens og litteraturens bud på nogle af de store venskabers væsen, både som de nære og få venner og som det at føle sig forbundet med og forpligtet på mange mennesker – at være det som med et gammeldags ord kaldes vennesæl.

Arrangementet er gratis og kræver ikke tilmelding.

Undervejs er der mulighed for drikkevarer og lidt snacks.