Der udgives bøger som aldrig før. Valby bibliotek og Timotheuskirken har sat sig for at undersøge om nogle af disse udgivelser er mere end blot underholdning og måske endda kan give eksistentielle vitaminer til vores tilværelse.

Vi indbyder hele Valby og omegn til at deltage i undersøgelsen og vi drømmer om, at en hel bydel læser den samme bog på samme tid.

Vi starter med Sørine Gotfredsens seneste bog "Som Sørine læser bibelen" og til foråret tager vi fat på Dy Plambecks "Til min søster".

Hvert forløb består af 3 dele

1) Et oplæg af forfatteren til at læse bogen

2) Vi læser bogen

3) Vi mødes igen og samtaler om vores indtryk og måske kommer vi til nye erkendelser om os selv og verden.

"Som Sørine læser bibelen"

29/9: Sørines oplæg

29/9 - 3/11: Vi læser "Som Sørine læser bibelen" og disse fire udvalgte tekster fra bibelen selv:
1. mosebog kap 1-4
Prædikerens bog
Matthæusevangeliet kap. 5-7 (Bjergprædikenen)
Johannesevangeliet kap. 20-21 (opstandelsesberetningen)
(Biblioteket hjælper gerne med bøger. "Som Sørine læser Bibelen" findes på E-reolen. Henvend dig til bibliotekar Mads Kusk, makusk@kk.dk, hvis du gerne vil låne en rigtig bog. Bibelen kan findes online her: https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/1_Mos/1)

3/11: Samtalesalon i Timotheuskirken kl. 19.30 - Tilmeld dig herunder

Gennem mødet med to af tidens stærke stemmer - Dy Plambeck og Sørine Gotfredsen - oplæsning og samtalesaloner får du her lejligheden til at gå i dybden med den litteratur, der har noget på hjerte.

Sørine Gotfredsen (født 1967) er præst, journalist, debattør og forfatter. Hun er kendt som en af tidens mest markante stemmer, en både eftertænksom og skarp debattør af vores kultur og samfund. Hun har blandt andet skrevet: ”At leve med Kierkegaard” (2013), ”Løft blikket – nåde i narcissismens tid” (2015) og ”Fri os fra det onde” (2017).

Dy Plambeck (født 1980) er forfatter og digter, uddannet fra Forfatterskolen 2004. Hun er blevet kendt som en af sin generations mest originale og talentfulde forfattere og er af anmeldere blevet sammenlignet med Suzanne BrøggerTove Ditlevsen og Klaus Rifbjerg. Hun har blandt andet skrevet: ”Gudfar” (2011) og ”Buresø-fortællinger” (2005).